Vier dingen die je moet doen om rij-instructeur te worden

Voorbereiding op je volgende carrière kost een bepaalde hoeveelheid tijd en moeite, op basis van de carrièredoelstellingen en doelen die je wilt bereiken. De timing en training die nodig zijn, kunnen zelfs sterk verschillen, afhankelijk van de vereisten van dat specifieke bedrijfstak. Voor de meeste carrières is de eerste basisvereiste echter om de middelbare school af te ronden door je diploma te behalen of het andere alternatief om je G.E.D. te behalen. Zodra aan deze vereisten is voldaan, gaat je volgende stap naar de universiteit of een trainingsprogramma waarin je het pad kunt volgen naar de carrière die je nastreeft. Dat gezegd hebbende, voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn om rij-instructeur te worden, is dit wat u moet weten om verder te gaan in het nastreven van deze carrière.

Voldoe aan minimumvereisten voor elke staat

Zoals hierboven vermeld, is het belangrijk op te merken dat de vereisten om aan de slag te gaan in een autorijloopbaan in alle staten in de Verenigde Staten relatief hetzelfde zijn vanwege de elementaire onderwijsvereisten (dat wil zeggen, het middelbare schooldiploma of G.E.D.). Er kunnen echter verschillen zijn in de leeftijdseis voor elke staat, inclusief het feit dat wanneer u rijinstructeur worden van een rijschool bent, u een schoon rijrecord moet hebben.

Kies een specialisatie

Als u eenmaal aan alle voorwaarden voor het starten van uw training hebt voldaan, moet u een beslissing nemen over de specialisatie waarin u bent geïnteresseerd. Zult u bijvoorbeeld mensen leren autorijden of niet-commerciële voertuigen te besturen? Doorgaans worden bedrijfsvoertuigen meestal gedefinieerd als voertuigen die alleen voor commercieel gebruik worden aangedreven, zoals passagiersbussen, ambulances, vrachtwagens voor dieselgebruik en dergelijke. Of, rijdt u voertuigen waarvan is vastgesteld dat ze niet-commercieel zijn, zoals de auto? minivan, standaardauto’s en SUV (sport utility vehicles) en dergelijke?

Geef de vereiste trainingsprogramma’s door

Nadat u hebt besloten welke specialisatie het beste voor u is, is uw volgende stap om getraind te worden in het programma dat u de vaardigheden en expertise zal bieden die u hebt gekozen. Als u bijvoorbeeld traint voor het rijden in commerciële specialisaties, moet u mogelijk een rij-instructeurprogramma volgen in een instelling voor een beroepsschool, een universiteit of een overheidsinstelling. Om praktische kennis te verkrijgen, kunt u ook online programma’s vinden die u kunt invullen voor uw trainingsvereiste. Als algemene regel geldt dat de programma’s die u voltooit gewoonlijk bestaan ​​uit het leren van transportprotocollen en wetten die van toepassing zijn op de snelwegen en enz.

Vraag uw instructeurslicentie aan

Meestal, wanneer u het voorgeschreven trainingsprogramma dat voor u en uw specialiteit is bedoeld, hebt voltooid, is de volgende stap om instructeur te worden op dat gebied het verkrijgen van uw instructeurslicentie. U kunt deze licentie verkrijgen door een aanvraag in uw staat in te dienen en de toepasselijke kosten te betalen. Je zult ook worden gevraagd om documentatie te tonen die een bewijs van je opleiding en training levert, en je zult ook moeten worden onderworpen aan een criminele achtergrondcontrole en een rijbewijs.